Geschiedenis Hajraa

De eerste editie van het Hajraa Buitentoernooi was in 1979, en begon met 80 teams om het 20-jarig bestaan van Hajraa te vieren. Deze eerste editie werd georganiseerd door erelid Ton Cramer. De tweede en derde editie werden georganiseerd door Win van der Bijl en Walter van Hulst. Naar alledrie deze voorzitters is ondertussen een bar tijdens de feesten op zaterdag en zondag geweid. Over de jaren is het buitentoernooi flink gegroeid, met ondertussen meer dan 500 teams van verschillende nationaliteiten op meer dan 100 velden.

Vanaf komende editie zal ook een gedeelte van de sportvelden geweid en genoemd worden aan Jo van Ham, de inmiddels ex-vicevoorzitter van de Technische Universiteit Eindhoven, en jarenlange supporter en liefhebber van het Buitentoernooi.

In de loop der jaren zijn er, mede door de groei van het toernooi, veel dingen veranderd, ook aangaande de feesten en nevenactiviteiten. Zo verruilden we de festivaltent in 2014 voor het Markthal van het Metaforum op de universiteitscampus. En werd er in 2018 een derde bar toegevoegd aan het feest op deze locatie. Sinds 2015 wordt er ook geïnvesteerd in het beachvolleybal; In 2018 werd zelfs de Eredivisie-beach gehouden en konden Nederlandse en internationale wereldtoppers als Keizer/Meppelink, Gestel/Wesselink en Elsa/Liliana hun kunsten vertonen.