Algemene Informatie

Het Hajraa Buitentoernooi is sinds haar eerste editie in 1979, met 80 teams, uitgegroeid tot het grootste Europese volleybaltoernooi op gras. Met 500 teams van verschillende nationaliteiten op meer dan 100 velden en met meer dan 7000 volleyballiefhebbers en andere feestgangers op twee campings en 2 enorme feesten met meer dan 21000 liter bier is dit toch wel een bijna legendarisch toernooi te noemen!

In één week tijd veranderen een gewoon sportterrein en de campus van de Technische Universiteit Eindhoven in het grootste volleybalfestijn van Europa met twee volledige dagen volleyballen, zaterdagmiddag thema-activiteiten en vrijdag en zaterdag ’s avonds de grootste en gezelligste feesten die je maar kan bedenken.

Naast een grote groep deelnemers uit onze buurlanden ontvangen we jaarlijks ook deelnemers uit verre windstreken. Zo werd het toernooi in 2000 opgeluisterd door een Taiwanese delegatie en wisten studenten uit Roemenië in 2001 de finale van het Open Nederlands Studenten Kampioenschap Grasvolleybal te winnen en werden we in 2007 verrast door een deelnemend team uit Canada. Ook is een aantal jaren het team uit Haifa, Israël een van de hoogst scorende teams tijdens het NSK geweest.

Dit welbekende volleybaltoernooi, dat al jaren internationale bekendheid geniet als één van de grootste toernooien van Europa, wordt georganiseerd door de studenten van de Eindhovense Studenten Volleybal Vereniging Hajraa, die bijna een heel jaar bezig zijn met de voorbereiding hiervan. Hajraa is een vereniging die actief is in de regionale én nationale volleybalcompetitie en die deelneemt aan vele activiteiten op volleybalgebied.

Locatie Sportvelden Technische Universiteit (TU/e) Eindhoven (NL)
Toernooitype Outdoor, gras
Speltype 6 tegen 6 op velden van 9×9 meter
Niveau’s recreatief (dames, heren, mix) en competitie 4e klasse t/m eredivisie (dames en heren)
Inschrijfgeld  €90