-

Locatie Hajraa Buitentoernooi

Ben je nog nooit in Eindhoven geweest? Nog nooit op het Hajraa Buitentoernooi? Of kom je nooit buiten wegens wereldvreemdheid danwel pleinvrees? Zie hier, de routebeschrijving naar “tha place to be…” op 10,11 en 12 juni 2016, zodat je je TomTom gewoon op de plank kan laten liggen voor deze keer…

Het Internationaal Hajraa Buitentoernooi wordt gehouden op het sportpark “De Hondsheuvels” bij de Technische Universiteit van Eindhoven, Nederland. Eindhoven is de vijfde stad van het land en gelegen in het zuiden van Nederland.

De belangrijkste snelwegen naar Eindhoven zijn de A2 (Maastricht-Amsterdam), de A67 (Antwerpen(B)-Venlo) en de A58 (Rotterdam-Eindhoven). De Technische Universiteit Eindhoven ligt pal naast het station en is dus ook prima te bereiken per openbaar vervoer. Hieronder enkele korte routebeschrijvingen naar het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven vanuit diverse richtingen.

Op het terrein van de universiteit zijn voldoende parkeerplaatsen.

Met het OV:

De Universiteit ligt naast het station, op 10 minuten lopen. Als je het station verlaat aan de noordzijde (richting de bussen), zie je direct de gebouwen van de Universiteit aan de rechterzijde (met het gigantische TU/e logo).

A2 vanaf Den Bosch / Amsterdam:

Neem vanaf de A2/N2 bij knooppunt Ekkersweijer de A58 richting Centrum. Blijf de richting Centrum volgen. Direct na de kruising met de Ring zie je de wegwijzer Technische Universiteit (linksaf).

A67 vanaf Antwerpen(B) OF vanaf Venlo:

Neem bij knooppunt Leenderheide de richting Centrum / Tongelre. Je komt Eindhoven binnen bij een rotonde. Blijf rechtdoor gaan en neem bij het tweede verkeerslicht (bij de kruising met de Ring), de (aangegeven) richting Nijmegen / Den Bosch. Blijf die richting volgen (over kanaal, onder spoor). Ga bij de volgende rotonde naar links (volg dus niet de borden “Universiteit”). Ga rechts bij de John F. Kennedylaan en vervolgens het terrein van de TU op (rechts).

A58 vanaf Tilburg:

Neem bij knooppunt Batadorp de afslag Randweg Eindhoven (Noord) / Centrum en bij knooppunt Ekkersweijer de afslag Randweg Eindhoven / Centrum. Blijf daarna de richting Centrum volgen (blijft A58). Even daarna wordt ook Universiteit aangegeven. Na de kruising met de Ring zie je een wegwijzer Universiteit (linksaf).

A50 vanaf Nijmegen:

Volg de richting Centrum/Tongelre als je Eindhoven binnen komt rijden, en volg dan bordjes “Centrum”. Na de kruising met de Ring zie je een wegwijzer Universiteit (linksaf).

A270 vanaf Helmond:

Ga bij het tweede verkeerslicht in Eindhoven (rotonde) rechtdoor (volg dus niet de borden “Universiteit”). Ga rechts bij de John F. Kennedylaan en vervolgens het terrein van de TU op (rechts).

Per openbaar vervoer:
De Technische Universiteit Eindhoven is uitstekend bereikbaar met de trein. Alle universiteitsgebouwen liggen vlakbij het NS-station Eindhoven. Je gaat de perrontrap af, dan rechtsaf en via de uitgang aan de noordzijde naar het busstation. Je ziet de universiteitsgebouwen schuin rechts liggen op enkele minuten loopafstand.

Wedstrijdvelden:
De wedstrijdvelden liggen aan de overkant van de ring(weg) op het sportpark ‘De Hondsheuvels’. De velden zijn te bereiken vanaf het universiteitsterrein, via een tunnel onder de ring(weg). Hierdoor kunnen wij een veilige overtocht (van nog geen vijf minuten lopen) garanderen.

Campingvelden:
Het campingveld zal dit jaar op het TU/e terrein liggen tussen de Dommel en de Kennedylaan.